Kitüntetés magyar – román együttműködésért

Elismerést vehetett át a Békés Megyei Kormányhivatal pályázati referense az Arad és Békés megyék közötti gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok élénkítésében betöltött szerepvállalásért.

Szász Zsolt kitüntetéseA közelmúltban 24. alkalommal került megrendezésre az „Arad Expo” Mezőgazdasági, Élelmiszeripari és Csomagolástechnikai Nemzetközi Szakkiállítás a 180.000 lakosú Arad ipari parkjában létrehozott kiállítási központban. A kiállításon mintegy 250 kiállító mutatkozott be, akik Ausztriából, Horvátországból, Dániából, Olaszországból, Hollandiából, Lengyelországból, Magyarországról és főként Romániából érkeztek.

A kiállításon Gheorghe Seculici, az Arad Megyei Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamara elnöke kitüntetéseket nyújtott át a legjelentősebb, többéves együttműködési kapcsolatokra visszatekintő cégek, vállalkozók részére kiemelkedő munkájuk elismeréseként.

Az eseményen kitüntetést vehetett át Szász Zsolt, a Békés Megyei Kormányhivatal pályázati referens munkatársa is a „Közös EXPO, közös PIAC – Gazdaság- és kereskedelem élénkítés Arad és Békés megyékben” című projektben ellátott menedzseri feladatok hatékony elvégzésért, valamint a magyar-román kereskedelmi kapcsolatok bővítésében való aktív szerepvállalásáért.  A projekt során mind a magyar, mind pedig a román oldalon új kiállítási és konferencia központot hoztak létre.

Az együttműködés magyar vonatkozása az AB Expo néven megvalósult és 2012-ben átadott Békés Megyei Multifunkcionális Kiállítási Központ, amellyel a magyar-román határ két oldalán működő vállalkozásoknak biztosítanak üzleti teret. A Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 elnevezésű projekt keretében, valamint az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával létrejött beruházás fő célkitűzése, hogy az Expo rendezvények során mindkét ország vállalkozásai megismerhessék a szomszédos régiók keresletét és kínálatát, hozzájárulva ezzel a már meglévő és leendő kereskedelmi kapcsolatok erősítéséhez.

Nincs hozzászólás

Feliratkozás erre a cikkre

Válasz